För ett tryggare och mer inkluderande studentliv

Igår, tisdagen den 15 mars hade SöderS besök av Make Equal som genom Isatou Svenungsson höll i en workshop med rubriken Psykisk (o)hälsa och rasism - workshop för ett tryggare och mer inkluderande studentliv. Deltagarna var studenter på högskolan, flera aktiva i SöderS genom till exempel föreningar och puben. 


Vi fick till exempel lära oss om begreppen minoritetsstress, mikroaggressioner, vithet, intersektionalitet, maktstrukturer, diskriminering, “dom av oss” och alienering.

Genom att ta del av film, olika case och diskutioner fick vi som deltagare både ny kunskap och möjlighet att reflektera. Det var en ynnest att både få lyssna på Isatou Svenungsson från Make Equal och alla deltagare som delade med sig av minnen, tankar och idéer.

SöderS vill fortsätta jobba aktivt för att skapa tryggare och mer inkluderande sammanhang. Tillsammans med föreningarna, verksamheterna, studentrepresentanter och alla andra som på ett eller annat sätt är en del av SöderS vill vi skapa ett studentliv som präglas av trygghet, gemenskap och en strävan att hela tiden utvecklas.
 
Vill du vara aktiv i SöderS eller har du idéer på hur vi kan fortsätta det här arbetet maila oss gärna! info@soders.nu


På bild: Isatou Svenungsson från MakeEqual

SöderS har fått förnyad kårstatus!