Ordförande bloggar: Hej från Iryna!

Hej alla!


Jag vill börja med att rikta ett stort varmt tack för förtroendet att leda den här fantastiska organisationen! Det kommande året ska jag lägga min energi till att representera oss studenter och kämpa för att Södertörns högskola ska vara den bästa platsen att studera på. Jag ser så himla mycket fram emot det!

Jag heter Iryna Hauska och är sedan den första juli 2021 ordförande för SöderS. Jag har varit engagerat som studentrepresentant inom KKE programrådet och studerar konst, kultur och ekonomi samt ska till hösten påbörja mitt tredje år på Södertörns högskola. Jag har erfarenhet som projektledare för olika konstnärliga och kulturella projekt både i Sverige men också utomlands.

De några få ledord som jag ser som viktiga är: Trygghet, Kvalité, Studentpåverkan, Glädje och Respekt. Jag har valt att engagera mig i SöderS på grund av att jag vill bidra till en ännu bättre högskola där alla studenter känner sig välkomna och är nöjda med utbildningskvalité. Jag tycker att den tiden när man är en student på en högskola är en av de bästa tider i livet och min ambition är att göra allt jag kan för att stå för studenternas rätt och en trygg framtid.

Jag vill använda mina tidigare erfarenheter för att starka studenternas arbetsmiljö och aktivera relaterade frågor vilka kan göra skillnad för en bättre fysisk och psykisk hälsa. Jag hoppas att se ändringar till att det finns flera studentbostäder till rimliga priser. Vi alla vet att förändringar och förbättringar i visa komplicerade frågor inte går att lösa ensam, därför finns vi för varandra.

Jag tror att vi genom SöderS kan göra studenternas röster ännu starkare och kommer fortsätta med påverkansarbete genom att hålla dialog med högskolans beredande och beslutade organ med hjälp av er, våra duktiga studentrepresentanter.

Jag hoppas att under detta år, när vi alla kommer träffas på högskolan igen, får vi ännu fler nya medlemmar och föreningar som vill skapa glädje och gemenskap för att berika vårt studentliv. Du vet ju att din röst och ditt engagemang behövs nu mer än någonsin.

Ta chansen att bidra till den utveckling som du vill ska ske. Framför dina synpunkter, kreativa idéer och förslag på förbättringar genom att söka till SöderS styrelse, bli studentrepresentant eller engagera dig i en förening. Engagera dig idag, så skapar vi en stark framtid tillsammans!

Jag hoppas verkligen att du hör av dig om du har frågor, tankar eller kanske känner att det fattas något som skulle finnas för allas skull!

Ha en fantastisk sommar och vi ses HT21!

Iryna Hauska
Ordförande

Ordförande bloggar: Tack SöderS